Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(555)

Blåbärscheesecake i glas

Det är så smidigt att servera desserter i portionsformar!

En av de som jag tycker passar bäst att göra det med är frozen cheesecake med bär. 

Vote
(555)

Räcker till 4 portioner

Räcker till...

4 portioner

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Botten:
  • 10 st digestivekex
  • 50 g smör
Fyllning:
  • 300 g färskost
  • 1,25 dl vispgrädde
  • 3 msk florsocker
Garnering:
  • 225 g blåbär
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
Botten:
  • 1. Smält smöret i en kastrull.

    2. Krossa kexen i mixer eller för hand.

    3. Blanda ihop smulorna med smöret och fördela kexsmeten i glasen.

     

Fyllning:
  • 1. Vispa ihop alla ingredienser till en krämig och fluffig smet. Lägg i glasen över smulorna.

Garnering:
  • 1. Koka upp hälften av blåbären tillsammans med strö- och vaniljsockret. Häll över i en skål och låt svalna.

    2. Häll lite av blåbärskoket över varje cheesecake och garnera med resten av bären.

    3. Förvara dina cheesecakes i kyl innan servering.