Blåbärspannacotta

Dr. Oetker, www.oetker.se
fre, 2017-07-07 15:32

Recept på en dessert som är lika vacker att se på som ljuvlig att äta!

Receptet ger

8
st
snapsglas

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 1,5 st Dr. Oetker gelatinblad
  • 150 g blåbär, färska eller frysta
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk strösocker
  • 0,5 tsk Dr. Oetker Vaniljetwister

Rubrik

  • Vit chokladganache:

Ingrediens

  • 200 g vit choklad
  • 1 dl vispgrädde

Rubrik

  • Dekoration:

Ingrediens

  • 8 st färska blåbär
  • Dr. Oetker Frystorkade Jordgubbar
  • citronmeliss
  • Dr. Oetker Chokladlöv

Gör så här

  1. Pannacotta:

    Lägg gelatinbladen i kallt vatten minst 5 min.

    Lägg blåbären i en kastrull tillsammans med grädde, strösocker och vanilj. Låt blandningen koka upp och sjud på svag värme ca 10 min.

    Ta kastrullen från värmen och passera blåbärsgrädden genom en finmaskig sil. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta under omröring i den varma blåbärsgrädden.

    Fördela i 8 st små snapsglas (gärna av plast).

    Ställ i kylen 3 timmar tills pannacottan stelnat.

     

  2. Vit chokladganache:

    Koka upp vispgrädden, häll över den hackade chokladen och rör tills all choklad har smält.

    Mortla de frystorkade jordgubbarna för att de ska bli ett finare pulver.

    Lossa försiktigt pannacottan ur sina glas och stjälp upp på tallrik. Dekorera med vit chokladganache, blåbär, citronmellis, chokladlöv och pulver av frystorkade jordgubbar.

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.