Bild på Bärcheesecake med vit choklad
Bild på Bärcheesecake med vit choklad
Bild på Bärcheesecake med vit choklad

Bärcheesecake med vit choklad

Dr. Oetker, www.oetker.se
ons, 2010-10-20 14:19

Då denna cheesecake behöver stå kallt i flera timmar kan den med fördel förberedas dagen innan.

Receptet ger

1
st
springform, 24-26 cm

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Botten

Ingrediens

  • 200 gram Råg- eller grahamskex exempelvis Digestive
  • 0,5 tsk kanel eller kardemumma
  • 75 gram smält smör eller margarin

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 3 st Dr. Oetker gelatinblad
  • 2 msk citronsaft
  • 250 gram Kesella (1 burk)
  • 200 gram vit choklad
  • 2 tsk matolja
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 2 dl vispgrädde

Rubrik

  • Fruktgelé

Ingrediens

  • 4-5 dl frysta röda bär exempelvis vinbär, hallon, jordgubbar eller lingon
  • 5 st Dr. Oetker gelatinblad
  • 3 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker

Rubrik

  • Garnering

Ingrediens

  • vinbärsklasar
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Klä botten av en bakform med löstagbar kant med bakplåtspapper.

  2. Smula kexen och blanda med kanel/kardemumma samt det smälta smöret till en massa. Tryck ut massan i botten på formen.

Rubrik

  • Fyllning

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lös upp dem i uppvärmd citronsaft. Låt saften svalna.

  2. Hacka chokladen och tillsätt olja. Smält chokladen över vattenbad. Rör tills smeten är jämn, oljan förhindrar att chokladen klumpas.

  3. Vispa grädden och sätt den åt sidan.

  4. Blanda kesella och den smälta chokladen. Tillsätt vaniljsocker och citrongelatinbladningen. Vänd sedanförsiktigt ner grädden lite i taget.

  5. Häll fyllningen i formen och täck över formen med folie. Ställ formen i kylskåp i några timmar så att fyllningen stelnar.

Rubrik

  • Fruktgelé

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladen till fruktgelén i kallt vatten i ca 5 minuter. 

  2. Koka upp 1 dl vatten, socker och vaniljsocker. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i sockermassan. Tillsätt 2 dl kallt vatten och låt blandningen svalna. Tips! Ställ kastrullen i kallt vatten så svalnar blandningen snabbare. Det tar ca 25-35 minuter för blandningen att stelna.

  3. Lägg de frysta bären på cheesecaken. Bred på den lätt stelnade gelén över bären med en sked. Om gelén har stelnat för mycket kan du värma på den något igen. Ställ tillbaka cheesecaken i kylskåpet så att gelén stelnar.

  4. Efter 3 timmar är cheescaken klar. Förvara den kallt fram till servering. Lossa försiktigt springformen och lyft över kakan på ett serveringfat med hjälp av bakplåtspappret. Dekorera med vinbär och citronmeliss.

förstår inte riktigt för min

förstår inte riktigt för min citronblandning stelnade jätte snabbt så jag fick göra en ny :/

är det receptet som inte är

är det receptet som inte är fullständigt, eller är det jag som inte hänger med - hur får man den röda färgen på fruktgelén?

Det är de röda bären som

Det är de röda bären som lyser igenom som ger gelén den rödaktiga färgen. Lycka till!

Mycket god men oj, vad lång

Mycket god men oj, vad lång tid det tog. :)

Underbart god

Underbart god

Mycket god! En riktig

Mycket god! En riktig höjdare! :)

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.