Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Cheesecake med hallon
Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt
Räcker till 10-12 portioner
Räcker till...
10-12 portioner
Recepttyp
Cheesecake
Ingredienser
Så gör du
Botten
- 15 digestivekex
- 75 gr smör eller margarin
Fyllning 1
- 400 gr Philadelphiaost
- 150 gr hallon
- 3 ägg
- 1½ dl socker
Fyllning 2
- 2 dl Lindahls Yoghurt
- 2 msk strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
Garnering
- Färska hallon eller djurpfrysta
Smula sönder kexen.
Smält matfettet och rör samman med kexsmulorna.
Tryck ut i en form med löstagbar kant (ca 22 cm i diameter).Grädda på 175 grader i ca 10 min.
Blanda alla ingredienser till fyllning 1 i en matberedare till en jämn smet.
Häll fyllning 1 på den förgräddade botten.
Grädda på 175 grader i ca 25-30 min.
Blanda alla ingredienser till fyllning 2 och bred den över kakan.
Grädda ytterligare 5 minuter.
Låt kakan svalna.
Lossa kanten och garnera med hallon.