Bild på Cheesecake med vit choklad och nötkrokant
Bild på Cheesecake med vit choklad och nötkrokant
Bild på Cheesecake med vit choklad och nötkrokant
Bild på Cheesecake med vit choklad och nötkrokant
Bild på Cheesecake med vit choklad och nötkrokant

Cheesecake med vit choklad och nötkrokant

Dr. Oetker, www.oetker.se
ons, 2015-01-21 20:10

Recept på cheesecake med vit choklad och krispig krokant. Ljuvligt!

Receptet ger

Ger
1 st
springform

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 1 pkt digestivekex
  • 100 g smält smör
  • 1 påse Dr. Oetker Krokant 75 g
  • 100 g Philadelphiaost
  • 115 g vit choklad
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk citronarom
  • 1 st Dr. Oetker vaniljstång

Rubrik

  • Passionsfruktsgelé

Ingrediens

  • 2 dl fruktpuré passionsfrukt eller mango, det går bra att använda en barnmatsburk
  • 5 st passionsfrukter
  • 3 msk socker
  • 1 st Dr. Oetker gelatinblad

Gör så här

  1.  

    Cheesecake:

    Börja med att mixa digestivekex och smält smör. Tillsätt krokanten och blanda samman. Platta ut degen i en passande spring-form. Låt formen stå i kyl minst 30 minuter.

    Smält den vita chokladen i mikro eller över vattenbad.

    Blanda samman Philadelphiaost, Creme fraiche, florsocker, citronarom, vaniljstång och ägg i en skål. Tillsätt den vita chokladen. Häll smeten över digestivebotten och grädda i ugn i ca 110 grader i ca 50 min.

     

    Passionsfruktsgele:

    Lägg gelatinbladet i blöt i ca 5 minuter. Koka upp passionsfruktpuré med socker.

    Ta upp, krama ur gelatinbladet, och tillsätt i purén. Dela passionsfrukterna och gröp ur innehållet. Tillsätt detta i purén. Låt svalna. Häll purén över kakan och ställ in den i kyl att sätta sig.

     

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.