Bild på Cheesecake New York Style

Cheesecake New York Style

Dr. Oetker, www.oetker.se
tors, 2017-08-24 09:36

En klassisk cheesecake passar lika bra till vardags som till fest. Detta recept är enkelt att att variera genom att byta ut smaksättare eller topping.

Receptet ger

10-12
st
bitar (en springform 24-26 cm beroende på hur hög du vill ha den)

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Botten

Ingrediens

  • 150 g mjukt smör
  • 1 dl socker
  • 1 st ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 tsk Taylor & Colledge Vanilla Paste

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 500 g Kvarg exvis kesella
  • 400 g färskost
  • 4 st ägg
  • 1,5 dl socker
  • 1 tsk Taylor & Colledge Vanilla Paste
  • 1,5 dl potatismjöl
  • 100 g hackad vit choklad
  • 1 st citron (rivet skal)

Rubrik

  • Topping

Ingrediens

  • 1,5 dl kolasås
  • 100 g färska blåbär
  • Dr. Oetker Black & Gold eller annan dekorationsströssel

Gör så här

  1. Botten: Blanda socker och det mjuka smöret. Tillsätt ägget under vispning. Blanda ner mjöl, bakpulver och vaniljpasta. Rör ihop till en smidig deg. Fördela degen i en springform med löstagbara kanter, i botten och längs med nederdelen av kanterna. 

  2. Fyllning: Smält chokladen i en skål i micron eller över vattenbad. Blanda alla ingredienserna för fyllningen. Tillsätt den smälta chokladen under vispning. Fördela fyllningen över botten.

  3. Grädda cheesecaken i 175 grader i ca 50 minuter. Låt kakan svalna och dekorera med kolasås, bär och guldströssel. 

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.