Chocolate Chip cookie Dough Cheesecake
Det bästa av 3 världar, Cheesecake, Choklad & Cookie Dough! Alla älskar denna!
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 1 pajform Öka mängden och gör en långpanna som du sedan gör till "bars"
1 pajform Öka mängden och gör en långpanna som du sedan gör till "bars"
Ingredienser
Så gör du
Botten
- 3,5 dl Digistivekex Smulad
- 6 msk smör Smält
- 150 gram choklad Finhackad
Cookie Dough
- 100 gram smör rumstempurerat
- 1 dl brunt farinsocker
- 3 msk socker
- 1 nypa salt
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 dl mjöl
- 2 dl chokladdroppar (chocolate chips på engelska) eller 200g hackad choklad
Fyllning
- 300 gram Philadelphia ost
- 0,5 dl socker
- 1 st ägg
- 1 tsk vanilj eller 1/2 vaniljstång
Steg 1-Botten
Smörj en form med smör eller täck hela formen med bakplåtspapper. Sätt ungen på 175grader.
Blanda sedan kexsmulorna och smör till en fuktig massa, låt svalna lite och blanda sedan i chokladen. blanda ihop väl och tryck ut degen i formen med fingrarna. Grädda i ca 6 min. Låt svalna.
Steg 2-Fyllningen
Vispa philadelphian och socker slät. Tillsätt ägg och vanilj och vispa tills allt blandas väl. Häll fyllningen i formen.
Steg 3-Cookie Dough
Vispa smör och båda sockren, salt och vaniljsocker slät. Sänk hastigheten på vispen och tillsätt mjöl, vispa bara så allt blandats. Rör i choklad dropparna.
Smula sedan degen över hela kakan och formen. Grädda i ca 30-35min tills kakan är fast i konsistensen. Låt svalna en stund ( om du har brottom ställ den i frysen. Ringa sedan lite smällt choklad över och NJUT!