Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Chokladcheesecake
Den godaste cheesecake jag har ätit!
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 14 bitar
Räcker till...
14 bitar
Recepttyp
Cheesecake
Näringsvärde
Nöt & mandelfritt
Ingredienser
Så gör du
Botten
- 150 gram digestivekex
- 50 gram smält smör
- 0,5 dl brun farin
Fyllning
- 175 gram mörk choklad
- 0,5 tsk kallt kaffe
- 200 gram Philadelphiaost
- 75 gram strösocker
- 2 st ägg
- 3 dl vispgrädde
Garnering
- choklad
Krossa kexen, gärna i matberedare.
Blanda smulorna med fettet och farinet.
Kläm ut degen i en form, ca 20 cm i diameter, med löstagbar botten. Ställ den kallt.
Smält chokladen, blanda ner kaffet.
Rör osten med socker och blanda ner chokladen. Tillsätt äggen och blanda.
Vispa grädden (ju hårdare desto bättre, häll i en tesked socker för att minska risken att den skär sig till smör) och blanda i den i choklad-ost-smeten. Blanda väl!
Häll smeten i formen och ställ kallt i några timmar. Helst över natten.
Garnera med smält choklad, chokladlöv eller liknande. Jag brukar vara lat och bara riva över litegrann.