Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(6)

Citroncheesecake

En otroligt fräsch cheesecake med citron och passionfrukt,  den är super lätt att göra och behöver varken frysas eller gräddas!

Bak-Fanny

Vote
(6)

Räcker till 8 personer Då får man väldigt mycket var, men det får man nog räkna med, för man vill bara ha mer och mer!

Räcker till...

8 personer Då får man väldigt mycket var, men det får man nog räkna med, för man vill bara ha mer och mer!

Kategorier
Recepttyp Cheesecake

Ingredienser

Så gör du

Botten:
  • 150 gram digestivekex
  • 50 gram smör
Fyllning:
  • 4 st Dr. Oetker gelatinblad
  • 2 st ekologiska ägg
  • 400 gram philadephiaost
  • 2 dl cream fraiche
  • 1,5 dl socker
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 stor citron skal och saft
Topping:
  • 1 st Dr. Oetker gelatinblad
  • 2 msk socker
  • 4 msk vatten
  • 2 st passionsfrukter
  • 1. Finfördela kexen i mortel eller matberedare. Smält fettet och blanda det med kexsmulorna. Tryck ner smuldegen i botten på en rund form med löstagbar kant (24 cm i diameter).Ställ i kylen.

    2. Lägg gelatinet till fyllningen i vatten ca 5 minuter. 

    3. Dela äggen i gulor och vitor. Blanda gulor, ost, crème fraiche, socker, vaniljsocker och citronskal till en slät smet. 

    4. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner dem i smeten. 

    5. Värm citronsaften i en kastrull. Ta den från värmen, lägg i de väl urkramade gelatinbladen och låt dem smälta. Låt gelatinet svalna något och häll ner det i en tunn stråle i ostsmeten under omrörning.

    6. Häll blandningen i formen och släta till ytan. Täck över och ställ i kylen minst 1 timme.

    Glasyr:
    1. Lägg gelatinbladet till glasyren i vatten ca 5 minuter. 

    2. Hetta upp socker och vatten i en kastrull. Lägg i och lös upp det urkramade gelatinbladet. Skrapa ner innehållet i passionsfrukterna, ta inte med hinnorna. Blanda väl och låt svalna. 

    3. Ta fram formen och bred ut glasyren så att det täcker cheesecaken. Täck över och låt stå i kylen tills glasyren stelnat, minst 1 timme. Lossa tårtan från formen runt kanten och under bottnen med en tunn kniv.