Bild på Frusen cheesecake med sommarens bär

Frusen cheesecake med sommarens bär

Lindahls mejeri, www.lindahlsmejeri.com
fre, 2010-04-23 10:35

Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt.

Receptet ger

8-10
portioner

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 6 dl Lindahls Yoghurt
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 citron, saft och riven skal
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 - ½ liter sommarbär (hallon, krusbär, vinbär, björnbär, blåbär, gör en färgglad blandning)
  • florsocker till garnering

Gör så här

  1. Vispa grädden och ställ kallt.

  2. Skilj äggulan från vitan. Vispa i en annan bunke äggvitan med hälften av sockret till hårt skum, ställ kallt.

  3. Rör ihop i en stor skål alla övriga ingredienser inkl. resten av sockret.

  4. Blanda försiktig smeten först med äggvitorna och slutligen med grädden.

  5. Lägg plastfilm i botten av en rund form med avtagbar kant (c:a 22 cm) och häll smeten i formen. Frys cheesecaken över natten.

  6. Ta kakan ur formen, ta bortplasten. Lägg kakan på ett kylt fat. Sätt gärna i kylskåp i c:a 10 minuter före servering.

  7. Garnera snyggt med sommarens bär. Sikta lite florsocker över alltihopa.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.