Bild på Hallonpannacottapaj

Hallonpannacottapaj

Aglei
lör, 2010-06-05 16:52

En somrig god hallonpaj.

Receptet ger

1
st
paj

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Pajskal

Ingrediens

  • 16 st digestivekex
  • 100 gram smält smör

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 3 st gelantinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 250 gram hallon
  • 200 gram Philadelphiaost

Rubrik

  • Garnering

Ingrediens

  • färska hallon
  • violer eller andra ätbara blommor

Gör så här

  1. Kör kex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.

  2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.

  3. Mixa hallonen med mixer-stav eller i matberedare till en puré. Rör ner cream cheese och purén i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.

    Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat. Servera med färska bär.

Jättegod och mycket enkel att

Jättegod och mycket enkel att göra

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.