Bild på Lemon Melba Cheesecake
Bild på Lemon Melba Cheesecake
Bild på Lemon Melba Cheesecake
Bild på Lemon Melba Cheesecake

Lemon Melba Cheesecake

Dr. Oetker, www.oetker.se
fre, 2015-07-03 11:38

Recept på Cheesecake, även kallad amerikansk ostkaka, med smak av citron och hallon. En efterrätt som fungerar lika bra istället för tårta.

Receptet ger

ca 8
st
bitar

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Hallonsås:

Ingrediens

  • 200 g hallon färska eller frysta
  • 1,4 dl florsocker
  • 1 tsk Dr. Oetker citronarom

Rubrik

  • Botten:

Ingrediens

  • 200 g digestivekex
  • 80 g smör

Rubrik

  • Fyllning:

Ingrediens

  • 3 st Dr. Oetker gelatinblad
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 200 g färskost ex philadelphia
  • dl strösocker
  • 1 tsk Dr. Oetker citronarom

Gör så här

  1. Hallonsås:

    Kör hallon, florsocker och citronarom i en mixer. Sila bort kärnorna om du vill.

     

    Botten:

    Krossa kexen med mortel eller kör dem i en matberedare. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, ca 16 cm i diameter. Ställ botten i kylen ca 15 minuter.

     

    Fyllning:

    Blötlägg gelatinet i kallt vatten några minuter. Värm 1 dl grädde i en kastrull. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och krama ur dem. Låt dem smälta i den varma grädden. Rör om tills gelatinet löst sig helt.

     

    Blanda samman vaniljsocker, färskost och socker. Tillsätt den något avsvalnade gelatin-gräddblandningen.

     

    Vispa resten av grädden och vänd ned den i smeten. Häll smeten över kexbotten. Skeda lite av hallonsåsen över kakan och täck med plastfolie. Ställ i kyl i minst 4 timmar. Servera kakan med resten av hallonsåsen.

     

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.