Moccacheesecake med kladdkakebotten
God kaka med mycke kaffesmak :)
Fri från
Glutenfritt
Glutenfritt
Räcker till 1 st kaka
1 st kaka
Ingredienser
Så gör du
Kladdkaka
- 150 gram smält smör
- 3 dl socker
- 3 ägg
- 1,5 dl kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- ½ tsk salt
- 1 dl mandelmjöl
- 1,5 dl rismjöl
Cheesecakesmet
- 3 ägg separerade i gulor och vitor
- 1,5 dl socker
- 200 gram färskost
- 4 dl vispgrädde
- 1,5 msk snabbkaffepulver
Börja med kladdkakan. Klä en springform på 24 cm med bakplåtspapper på botten och smörj kanterna med smör. Vipa ihop alla ingredienser till en tjock härlig smet och häll i formen. Grädda den på nedrefalsen i ca. 25-30 minuter i 175 grader. Låt svalna i fromen.
Cheesecakesmet: Blanda vispgrädde med kaffepulvret och låt det stå kallt i 10 minuter. Bland äggulor, färskost och socker i en bunke och rör till en jämn smet. Det skall inte finnas några klumpar kvar. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Det skall gå att vända bunken upp och ner. Vänd ner i färskostsmeten försiktigt. Vispa grädden fluffig men inte för hårt. Vänd ner i färskostsmeten. Häll över den över kladdkakan. Banka lätt i bänken för att få bort bubblor. Sätt in i frysen över natten och ta fram den 30 minuter före servering.
Vill man kan man göra det i ätbara formar. Häll då kladdkaksmeten i formarna och fyll de inte mer än till hälften. Grädda i ugn i ca. 10 minuter. Låt svalna och häll sen över färskostsmeten.