Bild på Morotscheesecake

Morotscheesecake

Shireen, shireen.se
tors, 2017-07-20 12:48

Recept på två klassiker som här tillsammans bjuder på en saftig kaka toppad med en supergod färskostcreme!

Det går jättebra att göra cheesecaken 2-3 dagar i förväg och ställa i kylen tills det är dags att servera den.

Receptet ger

10
bitar

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Cheesecakekräm:

Ingrediens

  • 400 g cream cheese (rumstempererad)
  • 4 st stora ägg
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vetemjöl
  • 1 tsk vaniljpulver

Rubrik

  • Morotskaka:

Ingrediens

  • 100 g rumstempererat smör
  • 1 dl brun farin
  • 1 dl strösocker
  • 2 st stora ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk Dr. Oetker bikarbonat
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 dl gräddfil
  • 175 g rivna morötter

Rubrik

  • Frosting:

Ingrediens

  • 250 g mascarpone
  • 1 dl gräddfil
  • 3/4 dl florsocker
  • 1 st citron (skalet)

Rubrik

  • Garnering:

Ingrediens

  • 1 st morot
  • 1 dl valnötter
  • 1 msk honung

Gör så här

  1. Cheesecakekräm:

    Sätt ugnen på 175 grader och smörj en 20 cm springform.

     

    Rör ihop cream cheese, ägg och gräddfil i en bunke tills allt har blandat sig väl.

     

    Blanda ner socker, vetemjöl och vaniljpulver lite i taget.

     

    Ställ blandningen åt sidan.

     

     

  2. Morotskaka:

    Vispa ihop smör, brun farin och strösocker vitt och fluffigt, ca 2-3 min.

     

    Vispa ner äggen, ett i taget tills allt blir krämigt och klumpfritt.

     

    Blanda alla de torra ingredienserna och vispa ner.

     

    Skala och riv morötterna fint.

     

    Vänd ner de rivna morötterna och gräddfilen i smeten.

     

     

  3. Frosting:

    Vispa ihop Mascarpone och gräddfil fluffigt.

    Smaksätt med florsocker och citronzest efter önskad smak.

  4. Montering:

    Häll hälften av morotskakan i springformen och banka formen så att alla eventuella luftbubblor försvinner.

     

    Klicka i hälften av cheesecakekrämen på kaksmeten (Obs! rör inte runt).

     

    Klicka sedan i resten av kaksmeten över cheesecakekrämen. Återigen viktigt att inte röra runt.

     

    Avsluta med att hälla över resten av cheesecakekrämen i formen och släta till med en vinklad palett.

     

    Banka formen igen så att alla luftbubblor försvinner.

     

    Baka cheesecake i mitten av ugnen i ca 45-70 min. Överbaka inte den - den ska fortfarande vara lite lös i mitten, det kommer att sätta till sig i kylen senare.

     

    När halva tiden har gått, täck med aluminiumfolie så inte cheesecake blir brun på toppen.

     

    Tag ut cheesecaken och låt svalna helt på ett galler, ställ sedan i kylen i minst 3 timmar.

     

    Bred ut ett jämnt lager av frostingen på kakan och låt stå i kylen tills det är dags att servera den.

     

     

  5. Garnering:

    Riv moroten på längden och blanda med valnötterna och honungen i en stekpanna på medelvärme.

     

    Blanda runt tills allt får en fin färg. 

     

    Toppa kakan strax innan servering.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.