New York cheesecake med blåbär
En jättegod cheescake med blåbär
Räcker till 1 st cheescake
1 st cheescake
Ingredienser
Så gör du
Botten
- 300 g digestivekex
- 150 g osaltat smält smör
Fyllning
- 1 dl strösocker
- 1 dl majsmjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 600 g Philadephia
- 2,5 dl Kesella 10%
- 3 st ägg
- 200 g vit choklad
- 1 dl frysta blåbär
- 0,5 dl krossad blåbär går att utesluta
Botten
Krossa kexen i en mixer och rör i det smälta smöret. Packa det i en form med löstagbar botten. Grädda i 175 grader, ca 10 min och låt svalna.
Fyllning
Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål. Häll i kesella och färskost och vispa krämigt med en elvisp. Höj temperaturen i ugnen till 200 grader. Tillsätt äggen och vispa väl. Häll i grädden lite i taget under vispning. Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner den i smeten. Rör även när krossad blåbär så får du en fin lila färg på kakan. Fyll smeten över kakbotten och strö över bären på toppen. Grädda kakan i 30 minuter. Man kan täcka den med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter. Låt cheesecaken stå i kyl över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar.