Bild på New York cheesecake med blåbär

New York cheesecake med blåbär

turkost
fre, 2010-06-18 15:41

En jättegod cheescake med blåbär

Receptet ger

1
st
cheescake

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Botten

Ingrediens

  • 300 g digestivekex
  • 150 g osaltat smält smör

Gör så här

  1. Krossa kexen i en mixer och rör i det smälta smöret. Packa det i en form med löstagbar botten. Grädda i 175 grader, ca 10 min och låt svalna.

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 1 dl strösocker
  • 1 dl majsmjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 600 g Philadephia
  • 2,5 dl Kesella 10%
  • 3 st ägg
  • 200 g vit choklad
  • 1 dl frysta blåbär
  • 0,5 dl krossad blåbär går att utesluta

Gör så här

  1. Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål. Häll i kesella och färskost och vispa krämigt med en elvisp. Höj temperaturen i ugnen till 200 grader. Tillsätt äggen och vispa väl. Häll i grädden lite i taget under vispning. Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner den i smeten. Rör även när krossad blåbär så får du en fin lila färg på kakan. Fyll smeten över kakbotten och strö över bären på toppen. Grädda kakan i 30 minuter. Man kan täcka den med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter. Låt cheesecaken stå i kyl över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar.

Säger likadant som Gäst!

Säger likadant som Gäst!

Tycker inte att bilden hör

Tycker inte att bilden hör hemma på en site där man vill bli inspirerad.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.