Ostkaka efter östeuropeiskt recept
Gjord med Lindahls Grekisk Yoghurt
Serveringstips: passar till frukt eller bär.
Baka kakan minst en dag i förväg så att den är helt avsvalnad.
Räcker till 4 portioner
4 portioner
Ingredienser
Så gör du
Kakbotten
- 3 dl osaltat ströbröd
- 3/4 dl strösocker
- 1 dl flytande margarin
Ostsmet
- 1 kg Lindahls Yoghurt
- 1 pkt vaniljvisp
- 4 ägg
- 3 dl strösocker
- 1 citron
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 msk majsstärkelse
Blanda strösocker och ströbröd och rör ihop med margarinet i en varm kastrull.
Tryck ut röran i en form med löstagbar botten, 26 cm i diameter.
Formen placeras i en pajform av glas, för att förhindra läckage.Ställ in i ugnen 10 min. 175 grader.
Vispa vaniljvispen fast och fluffig.
Tvätta och riv citronskalet fint. Pressa sedan citronen.
Vispa ägg och socker poröst i en stor skål.
Vispa samman ägg, citronsaft, bakpulver, majsstärkelse och vaniljsocker.
Rör nu försiktigt med en gummiskrapa ner vaniljvisp och Lindahls yoghurt.
Häll försiktigt alltsammans i formen.
Strö det rivna citronskalet över kakan.
Ställ formen på galler, lågt i ugnen. Grädda vid 150 grader i c:a 80 minuter.
Täck vid behov med folie när kakan är gyllenbrun