Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Ostkaka efter östeuropeiskt recept

Gjord med Lindahls Grekisk Yoghurt

Serveringstips: passar till frukt eller bär.

Baka kakan minst en dag i förväg så att den är helt avsvalnad.

Vote
(3)

Räcker till 4 portioner

Räcker till...

4 portioner

Kategorier
Recepttyp Cheesecake

Ingredienser

Så gör du

Kakbotten
  • 3 dl osaltat ströbröd
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 dl flytande margarin
Ostsmet
  • 1 kg Lindahls Yoghurt
  • 1 pkt vaniljvisp
  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 citron
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 msk majsstärkelse
  1. Blanda strösocker och ströbröd och rör ihop med margarinet i en varm kastrull.

  2. Tryck ut röran i en form med löstagbar botten, 26 cm i diameter.
    Formen placeras i en pajform av glas, för att förhindra läckage.

  3. Ställ in i ugnen 10 min. 175 grader.

  4. Vispa vaniljvispen fast och fluffig.

  5. Tvätta och riv citronskalet fint. Pressa sedan citronen.

  6. Vispa ägg och socker poröst i en stor skål.

  7. Vispa samman ägg, citronsaft, bakpulver, majsstärkelse och vaniljsocker.

  8. Rör nu försiktigt med en gummiskrapa ner vaniljvisp och Lindahls yoghurt.

  9. Häll försiktigt alltsammans i formen.

  10. Strö det rivna citronskalet över kakan.

  11. Ställ formen på galler, lågt i ugnen. Grädda vid 150 grader i c:a 80 minuter.
    Täck vid behov med folie när kakan är gyllenbrun