Bild på Ostkaka efter östeuropeiskt recept

Ostkaka efter östeuropeiskt recept

Lindahls mejeri, www.lindahlsmejeri.com
tors, 2010-04-22 19:54

Gjord med Lindahls Grekisk Yoghurt

Serveringstips: passar till frukt eller bär.

Baka kakan minst en dag i förväg så att den är helt avsvalnad.

Receptet ger

4
portioner

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Kakbotten

Ingrediens

  • 3 dl osaltat ströbröd
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 dl flytande margarin

Rubrik

  • Ostsmet

Ingrediens

  • 1 kg Lindahls Yoghurt
  • 1 pkt vaniljvisp
  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 citron
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 msk majsstärkelse

Gör så här

  1. Blanda strösocker och ströbröd och rör ihop med margarinet i en varm kastrull.

  2. Tryck ut röran i en form med löstagbar botten, 26 cm i diameter.
    Formen placeras i en pajform av glas, för att förhindra läckage.

  3. Ställ in i ugnen 10 min. 175 grader.

  4. Vispa vaniljvispen fast och fluffig.

  5. Tvätta och riv citronskalet fint. Pressa sedan citronen.

  6. Vispa ägg och socker poröst i en stor skål.

  7. Vispa samman ägg, citronsaft, bakpulver, majsstärkelse och vaniljsocker.

  8. Rör nu försiktigt med en gummiskrapa ner vaniljvisp och Lindahls yoghurt.

  9. Häll försiktigt alltsammans i formen.

  10. Strö det rivna citronskalet över kakan.

  11. Ställ formen på galler, lågt i ugnen. Grädda vid 150 grader i c:a 80 minuter.
    Täck vid behov med folie när kakan är gyllenbrun

gott

gott

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.