Bild på Pannacotta- Cheesecake
Bild på Pannacotta- Cheesecake
Bild på Pannacotta- Cheesecake
Bild på Pannacotta- Cheesecake
Bild på Pannacotta- Cheesecake

Pannacotta- Cheesecake

Dr. Oetker, www.oetker.se
mån, 2011-10-24 09:07

Pannacotta och cheesecake, två favoriter i en och samma kaka..

 

Tips: Om man inte vill göra saftsås kan man servera Dr. Oetker hallon sauce till kakan.

Receptet ger

12-14
bitar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 75 gr smör
  • 2,5 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1,5 msk vatten
  • 0,5 tsk Dr Oetker bakpulver

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 2 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl socker
  • 1 påse Dr. Oetker bourbon vaniljarom alt. en vaniljstång
  • 1 påse Dr. oetker vegegel

Rubrik

  • Dekoration

Ingrediens

  • färska bär och frukter
  • Dr. Oetker valfri dekoration

Rubrik

  • Saftsås

Ingrediens

  • 4 dl glögg eller god saft
  • 1 msk potatismjöl

Gör så här

  1. Hacka samman rumsvarmt smör, socker, vetemjöl och bakpulver. Tillsätt vatten och arbeta samman till en deg.

  2. Lägg degen i kyl ca 15 min. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda den i 200 grader ca 20 minuter.

  3. Vispa samman mjölk, grädde, socker och vegegel i en kastrull. Tillsätt vaniljarom eller dela och skrapa ur vaniljstången som blandas ner i gräddblandningen.

  4. Hetta upp under omrörning till kokpunkten, men ta av kastrullen från plattan innan den kokar.

  5. Häll den heta gräddblandningen i pajskalet. Låt svalna i rumstemperatur och ställ sedan kakan i kylen innan den dekoreras.

  6. Vispa ihop saft eller glögg med potatismjölet. Koka upp under omrörning och ta av den tjocknade såsen från spisen. Låt svalna och servera till kakan.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.