Bild på Päronkaka

Päronkaka

Beccabaka
ons, 2011-12-21 10:21

Super duper gott

Receptet ger

1
st
kaka

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 125 gram smör
  • 1 1/4 dl socker
  • 1 st ägg
  • 1 kryddmått salt
  • rivet skal från en citron
  • 1 msk vanilsocker
  • 2 1/2 dl mjöl
  • 1/2 msk bakpulver
  • 1 burk päron

Rubrik

  • Till glasyren

Ingrediens

  • 500 gram Kesella
  • 1/2 saft av en citron
  • 1 ägg
  • 2 äggulor
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk marsanpulver
  • 1 1/4 dl socker
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 kaffekopp matolja

Gör så här

  1. Gör en mördeg av degingredienserna och lägg den i en rund form löstagbar kant. Skär päronen i strimlor, låt rinna av och fördela på degen. Koka marsankrämen med mjölk och låt kallna. Rör samman resten av ingredienserna till glasyren och dra över till en glatt yta på degen. Grädda i 180° förvärmd ugn, ca 50 minuter. Vispa äggvitor och 1 3/4 dl  socker till hårt skum, bred över kakan och ytligare 10 minuter.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.