Bild på Red Velvet Oreo Cheesecake
Bild på Red Velvet Oreo Cheesecake
Bild på Red Velvet Oreo Cheesecake
Bild på Red Velvet Oreo Cheesecake
Bild på Red Velvet Oreo Cheesecake
Bild på Red Velvet Oreo Cheesecake

Red Velvet Oreo Cheesecake

cookiesandsweets.se, cookiesandsweets.se
mån, 2016-02-15 17:29

Receptet ger

1
rund kaka
på 24 cm

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 25 st Oreo krossade
  • 75 g smör smält

Rubrik

  • Ingredienser cheesecake:

Ingrediens

  • 200 g färskost Philadelphia rumstempererat
  • 2 dl yoghurt
  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g vit choklad
  • 1½-2 dl florsocker
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 3 tsk Dr. Oetker gelatinpulver
  • 4 msk kallt vatten
  • tub röd gelefärg

Rubrik

  • Ingredienser topping:

Ingrediens

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl florsocker
  • 100 g färskost Philadelphia
  • Dr. Oetker Naturlig dekoration jordgubb

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200º.

    Lägg bakpapper i botten i en rundform med löstagbara kanter.

    Blanda krossade Oreos med smält smör till en massa.

    Tryck med baksidan av en matsked massan i botten på formen. Grädda i mitten av ugnen för ca 8-10 minuter. Låt bottnen kallna medan du förbereder fyllningen.

    Vispa grädden hård. Blanda gelatin med kallt vatten och låt det stå ett par minuter.

    Vispa ost med yoghurt, florsocker och vanilj. Blanda i gelefärgen. Jag körde på Dr Oetker gelefärg som finns i förpackning om 3 tuber ( röd, gul och blå ).

    Smält chokladen i micron, ca 10 sek åt gången, tills den är smällt. Vispa chokladen i ostmassan. Micra gelatinen ca 10 sec och blanda i ostmassan. Vänd försiktigt i grädden.

    Häll smeten över botten och släpp formen i bordet ett par gånger så luften går ur. Kyl cheesecaken i ca 4-5 timmar eller över natten. 

    Vispa ost luftig. Vispa grädden i en kyld skål tills den börjar tjockna. Häll i florsockret och vispa kraftigt till hård skum. Vänd försiktigt i osten. Frosta cheesecake efter tycke.

     

    Jag toppade med torkade jordgubbarsbitar från Dr Oetker.

     

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.