Bild på Rödvinbärspaj

Rödvinbärspaj

Milda, www.milda.se
tors, 2010-10-21 13:09

Receptet ger

6
bitar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 3,5 dl vetemjöl
  • 200 g Milda Mat & Bakmargarin i folie
  • ½ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,2 tsk salt
  • 1 äggula

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 500 g Kvarg
  • 2 dl florsocker
  • 2 msk maizena majsstärkelse
  • 2 dl rödvinbärspuré, mixade från färska vinbär
  • 2 ägg
  • dl Milda Vaniljvisp

Gör så här

  1. Blanda alla rumsvarma ingredienser som ingår i bottnen till en deg. Tryck ut degen i en pajform. Låt den vila i kylskåp i ca 30 minuter. Förgrädda botten i ugn vid 215°C under 8-10 minuter.

  2. Rör runt utvinbärspurén med florsocker. Blanda ner majsstärkelsen, äggen och de röda vinbären i kvargen.

  3. Vispa Milda Vaniljvisp fluffigt. Blanda ner i kvargblandningen. Bred ut fyllningen på bottnen.

  4. Grädda i ugn ytterligare 15-20 minuter, eller tills ytan har fått en vacker brun färg.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.