Bild på Smoothiekaka

Smoothiekaka

Dr. Oetker, www.oetker.se
fre, 2019-05-31 12:51

Recept på en fräsch och somrig kaka fri från gluten och tillsatt socker.

Receptet ger

ca 12
st
bitar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 200 g urkärnade dadlar
  • 100 g mandelmjöl
  • 1 tsk rivet apelsinskal
  • 1-2 msk vatten
  • 4 st Dr. Oetker gelatinblad
  • 500 g jordgubbar
  • 2 st bananer
  • 400 g Kvarg
  • 0,5-1 st Dr. Oetker vaniljstång
  • 0,5 dl citronsaft

Gör så här

  1. Botten

    Lägg de urkärnade dadlarna i en matberedare eller mixer. Tillsätt mandelmjöl, apelsinskal och vatten. Mixa till en slät massa. Lägg bakplåtspapper i botten av en springform ca 22 cm. Pressa ut mandeldegen jämnt i botten på formen.

  2. Fyllning

    Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter.

     

    Mixa jordgubbar och bananer slätt och blanda i kvargen. Smaka av med frön från vaniljstången. Koka upp citronsaften i en kastrull och smält ner de urkramade gelatinbladen. Häll ner gelatinet i smoothien och blanda väl.

  3. Häll fyllningen i formen. Låt svalna i kylskåp minst 4 timmar. Dekorera med bär.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.