Bild på Sommarbärscheesecake
Bild på Sommarbärscheesecake

Sommarbärscheesecake

Kalasgott
fre, 2010-05-28 14:54

En fruktansvärt smarrig och lyxig vit chokladcheesecake toppad med limedoftande len mascarponeost och färska sommarbär! Sommarens godaste dessert!

Receptet ger

12
bitar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 300 g Digestivekakor
  • 125 g smör
  • 600 g Phildelphiaost Ej light!
  • 2 dl creme fraiche Ej light!
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk Maizena
  • 3 st ägg
  • 250 g smält Vit choklad
  • 250 g mascarpone ost
  • 1 st lime, skal och saft
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk florsocker
  • 1 l blandade färska bär

Gör så här

  1. Mixa kakorna till ett finfint pulver. Rör i smöret i kakpulvret och blanda om. Tryck ut kexbotten i en rund bakform. Grädda botten i 180 grader i 10 minuter. Vispa philadelphiaost med socker fluffigt. Rör i creme fraiche och maizena. Vispa i äggen, ett i taget. Tillsätt den smälta chokladen och rör smeten slät och fin. Häll ostsmeten i kexbottnen. Grädda i nedre delen av ugnen i 180 grader, ca 40 minuter. Får den för mycket färg är det bara att täcka över den med lite aluminiumfolie. Låt cheesecaken svalna, gärna i kylen över natten. Vispa upp mascarponeosten med det limesaften, det finrivna limeskalet, vaniljsockret och florsockret. Bred ut toppingen över kakan och toppa med en hel drös färska sommarbär!

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.