Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Sommarbärscheesecake

En fruktansvärt smarrig och lyxig vit chokladcheesecake toppad med limedoftande len mascarponeost och färska sommarbär! Sommarens godaste dessert!

Kalasgott

Vote
(3)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 12 bitar

Räcker till...

12 bitar

Ingredienser

Så gör du

  • 300 g Digestivekakor
  • 125 g smör
  • 600 g Phildelphiaost Ej light!
  • 2 dl creme fraiche Ej light!
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk Maizena
  • 3 st ägg
  • 250 g smält Vit choklad
  • 250 g mascarpone ost
  • 1 st lime, skal och saft
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk florsocker
  • 1 l blandade färska bär
  • Mixa kakorna till ett finfint pulver. Rör i smöret i kakpulvret och blanda om. Tryck ut kexbotten i en rund bakform. Grädda botten i 180 grader i 10 minuter. Vispa philadelphiaost med socker fluffigt. Rör i creme fraiche och maizena. Vispa i äggen, ett i taget. Tillsätt den smälta chokladen och rör smeten slät och fin. Häll ostsmeten i kexbottnen. Grädda i nedre delen av ugnen i 180 grader, ca 40 minuter. Får den för mycket färg är det bara att täcka över den med lite aluminiumfolie. Låt cheesecaken svalna, gärna i kylen över natten. Vispa upp mascarponeosten med det limesaften, det finrivna limeskalet, vaniljsockret och florsockret. Bred ut toppingen över kakan och toppa med en hel drös färska sommarbär!