Sommarbärscheesecake
En fruktansvärt smarrig och lyxig vit chokladcheesecake toppad med limedoftande len mascarponeost och färska sommarbär! Sommarens godaste dessert!
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 12 bitar
12 bitar
Ingredienser
Så gör du
- 300 g Digestivekakor
- 125 g smör
- 600 g Phildelphiaost Ej light!
- 2 dl creme fraiche Ej light!
- 1 dl strösocker
- 1 msk Maizena
- 3 st ägg
- 250 g smält Vit choklad
- 250 g mascarpone ost
- 1 st lime, skal och saft
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 msk florsocker
- 1 l blandade färska bär
Mixa kakorna till ett finfint pulver. Rör i smöret i kakpulvret och blanda om. Tryck ut kexbotten i en rund bakform. Grädda botten i 180 grader i 10 minuter. Vispa philadelphiaost med socker fluffigt. Rör i creme fraiche och maizena. Vispa i äggen, ett i taget. Tillsätt den smälta chokladen och rör smeten slät och fin. Häll ostsmeten i kexbottnen. Grädda i nedre delen av ugnen i 180 grader, ca 40 minuter. Får den för mycket färg är det bara att täcka över den med lite aluminiumfolie. Låt cheesecaken svalna, gärna i kylen över natten. Vispa upp mascarponeosten med det limesaften, det finrivna limeskalet, vaniljsockret och florsockret. Bred ut toppingen över kakan och toppa med en hel drös färska sommarbär!