Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Somrig pannacottapaj med jordgubbar
Det bästa samlat i en o samma tårta. Lätt att göra o smakar precis som på konditori!
Räcker till 12 bitar
Räcker till...
12 bitar
Recepttyp
Cheesecake
Tillfälle
Midsommar
Ingredienser
Så gör du
Botten
- 14 st digestivekex
- 100 g smält smör
Fyllning
- 3 dl grädde
- 1 dl socker
- 3 st Dr. Oetker gelatinblad
- 1/2 l jordgubbar
- 200 g cream cheese
Garnering
- 1/2 l jordgubbar
Blanda kexen och det smälta smöret i en matberedare. Tryck ut i en form med löstagbara kanter och ställ den svalt i kylskåpet medans fyllningen görs.
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
Sjud grädde och socker i en kastrull tills sockret har lösts upp. krama ur gelatinbladen och vispa ner dem i grädden. Ta kastrullen av värmen och låt svalna något.
Kör jordgubbar och creem cheesen i en matberedare. Hälles ner i grädden och rör till en slät smet. Bred smeten över pajbotten och ställ allt i kylskåpet några timmar till pajen stelnat.Garneras med jorgubbar och avnjutes.