Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(14)

Somrig pannacottapaj med jordgubbar

Det bästa samlat i en o samma tårta. Lätt att göra o smakar precis som på konditori!

mariaz

Vote
(14)

Räcker till 12 bitar

Räcker till...

12 bitar

Kategorier
Recepttyp Cheesecake
Tillfälle Midsommar

Ingredienser

Så gör du

Botten
  • 14 st digestivekex
  • 100 g smält smör
Fyllning
  • 3 dl grädde
  • 1 dl socker
  • 3 st Dr. Oetker gelatinblad
  • 1/2 l jordgubbar
  • 200 g cream cheese
Garnering
  • 1/2 l jordgubbar
  • Blanda kexen och det smälta smöret i en matberedare. Tryck ut i en form med löstagbara kanter och ställ den svalt i kylskåpet medans fyllningen görs.
    Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
    Sjud grädde och socker i en kastrull tills sockret har lösts upp. krama ur gelatinbladen och vispa ner dem i grädden. Ta kastrullen av värmen och låt svalna något.
    Kör jordgubbar och creem cheesen i en matberedare. Hälles ner i grädden och rör till en slät smet. Bred smeten över pajbotten och ställ allt i kylskåpet några timmar till pajen stelnat.

    Garneras med jorgubbar och avnjutes.