Bild på Vegansk halloncheesecake

Vegansk halloncheesecake

Dr. Oetker, www.oetker.se
ons, 2018-08-29 10:49

En läcker halloncheesecake på mandelbotten. Moussen gör du enkelt med Dr. Oetker Vegegel.

Receptet kräver lite förberedelse.

Receptet ger

1
springform
18 cm (10-12 bitar)

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Mandelbotten

Ingrediens

  • 100 g dadlar utan kärnor
  • 50 g Dr. Oetker Hackade Mandlar
  • 1-2 msk kokosolja
  • 0,5 tsk Dr. Oetker bittermandelarom
  • 1 msk kakao Kan uteslutas
  • 50 g Dr. Oetker mandelsplitter

Rubrik

  • Vegansk hallonmousse

Ingrediens

  • 200 g cashewnötter
  • 450 g frysta hallon upptinade
  • 80 g lönnsirap 65 ml
  • 2 dl kallt vatten
  • 2 påsar Dr. oetker vegegel
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljarom
  • 2 msk citronsaft
  • 150 g kokosolja

Rubrik

  • Dekoration

Ingrediens

  • ca 170 g färska hallon

Gör så här

  1. Förberedelse: Blötlägg cashewnötterna i kallt vatten minst 2 timmar (gärna 4) före användning. Då blir de mjuka och fungerar som ett veganskt alternativ till färskost.

Rubrik

  • Mandelbotten

Gör så här

  1. Hacka dadlarna i en matberedare eller liknande tillsammans med den hackade mandeln. Tillsätt smält kokosolja, bittermandelarom och ev. kakaopulver och blanda tills massan är någorlunda jämn. Ta ut massan på bordet och knåda in mandelsplittret.

  2. Lägg bakplåtspapper över botten på en springform och spänn på kanten så att pappret sitter stramt. Klä kanterna med plastfolie. Fördela nötmassan i botten på formen. Tryckt ut den jämnt och ställ formen i kylskåp.

Rubrik

  • Vegansk hallonmousse

Gör så här

  1. Lägg de frysta hallonen och lönnsirap i en kastrull. Koka upp tills du får en jämn massa.

  2. Lös vegegelen i kallt vatten och häll det i hallonmassan under omrörning. Koka upp tills massan tjocknar (1-2 minuter). Tillsätt citronsaft och vaniljarom och låt massan svalna något.

  3. Sila bort vattnet från cashewnötterna och mixa dem tills de är så finmalda som möjligt. Tillsätt smält kokosolja och fortsätt blanda. Tillsätt hallonmassan och blanda vidare till en jämn mousse.

  4. Häll moussen över nötblandningen. Banka till formen mot bänkskivan så att ytan blir jämn. Ställ kakan på kylning i 3-4 timmar tills moussen har satt sig.

Rubrik

  • Dekoration

Gör så här

  1. Öppna springformen och placera kakan på ett serveringsfat. Dra försiktigt bort plasten från kanten och dekorera kakan med hallon i täta ringar – starta i kanten och arbeta dig inåt. Kakan håller sig 2 dagar i kylskåp.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.