Bild på Yoghurtcake

Yoghurtcake

Lindahls mejeri, www.lindahlsmejeri.com
fre, 2010-04-23 12:08

Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt.

Receptet ger

6 - 8
portioner

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Pajdeg:

Ingrediens

  • 1 dl Lindahls Yoghurt
  • 3 dl vetemjöl
  • 75 gr margarin
  • 1 krm salt
  • 1 msk kallt vatten

Rubrik

  • Fyllning:

Ingrediens

  • 3 ½ dl Lindahls yoghurt - avrunnen, rumstempererat
  • 2 dl ananaskross - avrunnen
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • 175 gr skalade, grovhackade, rumstempererade mandariner
  • 1 dl strösocker
  • 2 ägg - gula och vita var för sig
  • 1/2 dl rostade solroskärnor - sprara en msk
  • 4 gelatinblad

Gör så här

  1. Hacka samman mjöl, salt och margarin.
    Tillsätt Lindahls yoghurt och vatten.

  2. Arbeta snabbt ihop degen, den skall inte bli varm.
    Låt degen vila en halv timme under en köksduk.

  3. Kavla ut degen i en form med löstagbar botten (24 cm i diameter).

  4. Tryck upp deg på kanterna, nagga bottnen och ställ den i frysen ca 30 min.

  5. Grädda i ugnen på 200 grader i ca.20 min (den ska vara genomgräddad). Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.

  6. Blanda yoghurt med ananaskross, citronskal och saft,
    äggulor, mandariner och solroskärnor.

  7. Krama ur, smält gelatinbladen och blanda med lite av yoghurtsmeten.
    Rör sedan gelantinblandningen ner i resten av yoghurtsmeten.

  8. Vispa äggvitorna och strösocker till skum.
    Blanda de vispade äggvitorna under yoghurt / fruktblandningen.

  9. Fyll pajskalet med fyllningen och strö över de resterande solroskärnorna.

  10. Ställ kallt i minst 3 tim före servering.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.