Chokladbollar med mjölkchoklad

Tessanbakar, http://tessanbakar.se
tis, 2016-05-17 14:39

De här chokladbollarna är så galet goda så egentligen skulle man inte behöva göra några andra!

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 100 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 msk starkt kaffe (kan bytas ut mot apelsinjuice)
  • 100 g mjölkchoklad
  • 2 msk kakao
  • 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 4 dl havregryn
  • Kokos, pärlsocker, hackade nötter eller strössel att rulla dem i

Gör så här

  1. Vispa smör och socker med elvisp och häll ner kaffet. Vispa ett tag till. 

    Tillsätt kakao, vaniljsocker och  havregryn och fortsätt vispa till en smet. Smält chokladen över vattenbad och rör eller vispa snabbt ned den i smeten. Ställ i kylen ca 30 minuter så den stelnar lite innan du rullar bollar.

     Rulla i kokos, pärlsocker, strössel, hackade nötter eller något annat kul. Med så här neutrala chokladbollar så passar nästan vad som helst. Jag tog några med kokos, några med pärlsocker och några med chokladströssel, så får gästerna själva välja vad de är sugna på.

    Förvara i kylen eller frysen.

     

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.