Bild på Chokladbollskaka med choklad och kokos

Chokladbollskaka med choklad och kokos

Homemadefika, homemadefika.com
mån, 2016-11-28 15:12

Recept på en klassiker som nu görs i ny tappning. Platta ut din smet i en springform, och du slipper rullningsmomentet. Brer du sen på smält choklad och kokos, så får du vad en perfekt kombo! 

Receptet ger

1
kaka/tårta

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 250 g smör
  • 225 g socker
  • 275 g havregryn
  • 20 g Dr. Oetker vaniljsocker
  • 45 g kakao
  • 2 msk kakao

Rubrik

  • Topping:

Ingrediens

  • 100 g mörk choklad
  • kokos till dekorering

Gör så här

  1. Blanda smöret och sockret. Häll i alla övriga ingredienser och blanda till en smet. Tryck ut smeten i en löstagbar form (21 cm i diam) och ställ in i kylen. 

    Smält chokladen. Ta fram kakan och bre på chokladen på kakan. Strö över lite kokos. Låt stelna i kyl.

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.