Bild på Chokladkaka

Chokladkaka

Sessansmatte
tors, 2015-01-08 12:33

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 2,5 dl socker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 1,5 dl kokande vatten
  • GLASYR:
  • 50 g smör
  • 2 msk socker
  • 1 tsk vetemjöl
  • 1 msk kakao
  • 1 dl grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
    Smöra och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.
    Blanda socker, mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en skål.
    Smält smöret och tillsätt detta i mjölblandningen.
    Vispa äggen lätt i en skål för sig och blanda med övriga ingredienser. Koka upp vattnet och rör hastigt ner det i smeten. Häll i formen och grädda mitt i ugnen 35-40 min. Obs skall vara torr, ej kladdig! Låt svalna.

    Glasyr: Smält smöret och rör i socker, mjöl och kakao. Vispa i grädden och koka upp. Sjud tills glasyren börjat tjockna. Bred glasyren över kakan och svalna.

    Servera med lätt vispad grädde och ev. lite bär.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.