Chokladkaka med guldkant

Dr. Oetker, www.oetker.se
tors, 2017-07-06 14:19

Ett lyxigt recept som passar lika bra till nyår som till bröllop!

Receptet ger

1
springform

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 60 g mörk choklad
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 75 g socker
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljpasta
  • 2 st äggulor
  • 1 påse Dr. Oetker Mandel skalad hackad
  • 50 g mandelmjöl
  • 2 st äggvitor

Rubrik

  • Glasyr:

Ingrediens

  • 250 g mörk choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 msk smör

Rubrik

  • Dekoration:

Ingrediens

  • Dr. Oetker Black & Gold strösselmix efter behov

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 190 grader varmluft och smörj springformen.

    Smält chokladen över vattenbad. Vispa samman smör, socker och vaniljpasta i en skål. Vispa ner äggulorna en i taget. Rör ner chokladen, mandeln och mandelmjölet.

    Vispa äggvitorna styvt och vänd försiktigt ner i smeten.

    Fördela smeten i springformen och grädda kakan i 15-20 min. Låt svalna på ett galler.

  2. Glasyr och dekoration:

    Hacka den mörka chokladen och lägg i en skål. Värm grädde och smör tills det nästan kokar och häll över chokladen. Låt blandningen stå 5-10 minuter så att chokladen smälter. Blanda därefter ordentligt.

    Sätt kakan på ett pappersklätt galler. Fördela glasyren över kakan och dekorera med guldströssel. Låt glasyren sätta sig innan du lyfter över kakan på ett serveringsfat.

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.