Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(94)

Chokladkaka med kokosglasyr

Kladdig och smarrig som tusan! Jag vet faktiskt ingen som inte tycker om den här kakan, det ska vara om man inte gillar kokos eller choklad då. HELT UNDERBART GOD!

Vote
(94)

Räcker till 1 st långpanna (25X35cm)

Räcker till...

1 st långpanna (25X35cm)

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 200 g margarin
  • 4 st ägg
  • 5 dl strösocker
  • 2 tsk äkta vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 1 dl kakao
  • 3 dl vetemjöl
  • GLASYR:
  • 200 g kokos
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 75 g margarin
  1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Smält smöret. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda i vaniljsocker, salt, kakao och vetemjöl och sist smöret, rör till en slät smet.

  3. Bred ut smeten i en form på ca 25X35 cm, med bakplåtspapper under. Grädda 15-20 minuter tills smeten blivit kaka.

  4. Gör glasyren medan kakan gräddas. Blanda alla ingredienserna i en kastrull och värm upp, låt glasyren sjuda i ca 5 minuter.

  5. Bred sedan ut glasyren på den varma kakan och grädda ytterligare ca 10 minuter tills glasyren fått en fin gyllenbrun färg.

  6. Låt sedan kakan svalna innan du skär den i fyrkanter.