Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Chokladrutor
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till ca 30 bitar
Räcker till...
ca 30 bitar
Recepttyp
Mjuka kakor
Chokladkaka
Näringsvärde
Nöt & mandelfritt
Ingredienser
Så gör du
- 150 g smält smör
- 2 st ägg
- 3 dl socker
- 4,5 dl vetemjöl
- 3 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 3 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 2 msk kakao
- 1,5 dl mjölk
Topping
- 100 g smör rumstempererat
- 4 dl florsocker
- 2 msk kakao
- 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- Dr. Oetker jordgubbskulor
Värm ugnen till 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i äggvispet växelvis med mjölken. Tillsätt det smälta smöret.
Lägg bakplåtspapper i en form, ca 30 x 40 cm. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen i 15-20 minuter.
Rör ihop smör, socker, kakao och vaniljsocker.
Låt kakan svalna. Bred på glasyren och strö på generöst med dekorationsströssel! Skär i rutor.