Chokladtryffelterrin med färska hallon
En läcker dessert för chokladälskaren.
Den verkar svår, men är väldigt enkel att göra - dock tar den lite tid eftersom varje lager choklad måste stelna/frysa till i ca 1 timme innan nästa lager läggs på. Men den är väl värd att vänta på!!
Räcker till 10 bitar
10 bitar
Ingredienser
Så gör du
- 200 gram mörk choklad (70%) Jag använde Callebaut.
- 3,5 dl vispgrädde
- 200 gram mjölkchoklad Jag använde Marabou Mjölkchoklad
- 250 gram vit choklad Jag använde Marabou Vintervit
- 25 gram amör
- 200 gram färska hallon
Pensla insidan av en avlång form, ca 1 liter, med olja. Klä den invändigt med plastfolie.
Hacka den mörka chokladen och lägg den i en bunke.
Koka upp 1 1/2 dl grädde.
Häll grädden över chokladen och vispa slätt.
Häll chokladtryffeln i formen. Ställ in formen i frysen tills tryffeln stelnat.Hacka mjölkchokladen och lägg i en bunke.
Koka upp 1 dl grädde och häll över chokladen.
Vispa slätt och häll över den mörka chokladen i formen.
Ställ in formen i frysen igen, tills tryffeln stelnat.Hacka den vita chokladen och lägg i en bunke.
Tärna smöret.
Koka upp 1 dl grädde och häll över chokladen.
Tillsätt smöret och vispa slätt.
Häll den vita chokladen över mjölkchokladtryffeln och ställ tillbaka formen i frysen och låt stå tills sista lagret stelnat.Ta chokladtryffeln ur formen.
Skölj en vass kniv i varmt vatten och skär fina skivor.Lägg upp en skiva på varje tallrik, servera med färska hallon.