Bild på Chokladtryffelterrin med färska hallon
Bild på Chokladtryffelterrin med färska hallon

Chokladtryffelterrin med färska hallon

I mitt kök
mån, 2010-11-08 18:19

En läcker dessert för chokladälskaren.

Den verkar svår, men är väldigt enkel att göra - dock tar den lite tid eftersom varje lager choklad måste stelna/frysa till i ca 1 timme innan nästa lager läggs på. Men den är väl värd att vänta på!!

Receptet ger

10
bitar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 200 gram mörk choklad (70%) Jag använde Callebaut.
  • 3,5 dl vispgrädde
  • 200 gram mjölkchoklad Jag använde Marabou Mjölkchoklad
  • 250 gram vit choklad Jag använde Marabou Vintervit
  • 25 gram amör
  • 200 gram färska hallon

Gör så här

  1. Pensla insidan av en avlång form, ca 1 liter, med olja. Klä den invändigt med plastfolie.

  2. Hacka den mörka chokladen och lägg den i en bunke.
    Koka upp 1 1/2 dl grädde.
    Häll grädden över chokladen och vispa slätt.
    Häll chokladtryffeln i formen. Ställ in formen i frysen tills tryffeln stelnat.

  3. Hacka mjölkchokladen och lägg i en bunke.
    Koka upp 1 dl grädde och häll över chokladen.
    Vispa slätt och häll över den mörka chokladen i formen.
    Ställ in formen i frysen igen, tills tryffeln stelnat.

  4. Hacka den vita chokladen och lägg i en bunke.
    Tärna smöret.
    Koka upp 1 dl grädde och häll över chokladen.
    Tillsätt smöret och vispa slätt.
    Häll den vita chokladen över mjölkchokladtryffeln och ställ tillbaka formen i frysen och låt stå tills sista lagret stelnat.

  5. Ta chokladtryffeln ur formen.
    Skölj en vass kniv i varmt vatten och skär fina skivor.

    Lägg upp en skiva på varje tallrik, servera med färska hallon.

Fantastisk god, snygg, lätt .

Fantastisk god, snygg, lätt . Gör den!!!

Fantastiskt gott lätt ,Men

Fantastiskt gott lätt ,Men ser proffsigt ut. Gör den!!!

Det här receptet måste jag

Det här receptet måste jag pröva

Mmmmmmmm

ja äntligen hittade jag ett

ja äntligen hittade jag ett jätte gott choklad recept, letat och letat åt detta på ett cafe i östersund.

Den godaste dessert jag

Den godaste dessert jag någonsin ätit. Fick den en nyårsafton för tre år sedan och har letat efter receptet sedan dess. Nu hittade jag det äntligen! Dock serverades det hallonsås till den gången.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.