Bild på Choko Ice Shot med choklad & äpple

Choko Ice Shot med choklad & äpple

Odense, www.odense-marcipan.se
mån, 2010-05-31 14:23

Receptet ger

8
portioner

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 2 st fasta äpplen
  • 3/4 dl kaffesirap eller likör (efter tycke och smak)
  • 200 g Odense mörk choklad 55%
  • 0,5 l vaniljglass
  • 4 msk starkt kaffe

Gör så här

  1. 1. Skala, kärna ur och dela äpplena.

    2. Skär dem i små tärningar och lägg dem i en skål. Häll kaffe syrup/likör över och ställ svalt i ca 1 timme.

    3. Ta glassen ur frysen. Hacka 120 g av ODENSE Mörk Choklad och vänd ner den i glassen. Tillsätt kaffet. Rör samman och ställ glassen i frysen i 1 timme.

    4. Riv resterande 80 g choklad.

    5. Vid servering lägg 2 msk marinerade äppeltärningar i botten på ett glas. Skeda över 1 msk riven mörk choklad och toppa med en kula av glass.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.