Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)

Citron- och vallmokaka

Recept på en frisk och mjuk citron- och vallmokaka som har en syrlig citronglasyr över sig. Dekorera gärna den med ätbara blommor.

carolina

Vote
(4)

Räcker till 1 sats

Räcker till...

1 sats

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Kaka
  • 150 g Smör
  • 2 dl Strösocker
  • 2 st Ägg
  • Citronzest från en citron
  • 3 msk Vatten
  • 0,5 dl Blå vallmofrön
  • 3 dl Vetemjöl
  • 1 tsk Bakpulver
Citronglasyr
  • 2 dl Florsocker
  • Citronjuice från en citron
Kaka
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Bröa en sockerkaksform, ca 1, 1/2 liter. Här har jag använt mig av en Nordic Ware Heritage Bundtlette form.
  2. Rör ihop smör och strösocker poröst. Tillsätt ett ägg i taget och vispa.
  3. Blanda i citronzest, vallmofrön, vetemjöl och bakpulver. Häll mjölblandningen i äggsmeten och vispa ihop.
  4. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter eller tills kakan är klar, känn med provsticka. Låt kakan svalna något i formen innan den stjälps upp.
Glasyr
  1. Häll i florsocker i en skål och tillsätt citronjuicen. Om du vill ha den lite tjockare så tillsätt mer florsocker.
  2. Se till att kakan har svalnat ordentligt innan du häller över glazyren.
  3. Dekorera gärna med ätbara blommor och lite mer vallmofrön över glasyren.