Bild på Äggvåfflor

Äggvåfflor

Kungsörnen, www.kungsornen.se
mån, 2010-04-12 14:39

Receptet ger

6-8
laggar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 100 g smör eller 1 dl flytande margarin
  • 4 dl Kungsörnen Kärnvetemjöl eller siktat Dinkelvetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 5 dl mjölk
  • 2 st ägg

Gör så här

  1. Smält smöret och låt det svalna. Blanda de torra ingredienserna i en stor skål.

  2. Vispa i hälften av mjölken till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken, ägg och matfettet.

  3. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla med lite smält matfett vid första laggen, särskilt väl om järnet är nytt. Lägg på ¾-1 dl smet till varje lagg, mer eller mindre beroende på våffeljärnets storlek. Grädda våfflorna i hett våffeljärn tills de fått fin färg.

  4. Lägg de nygräddade våfflorna på galler. Servera dem så nygräddade som möjligt.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.