Bild på Ananas med chilisirap och yoghurtmousse

Ananas med chilisirap och yoghurtmousse

Lindahls mejeri, www.lindahlsmejeri.com
mån, 2010-04-19 19:22

Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt

Receptet ger

4
portioner

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 1/2 ananas

Rubrik

  • Mousse

Ingrediens

  • 1 gelatinblad
  • 1 lime saft och rivet skal
  • 1/2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ dl Lindahls Yoghurt
  • 2 äggvitor
  • 1 msk strösocker
  • 1/2 dl vispgrädde

Rubrik

  • Chilisirap

Ingrediens

  • 2 msk strösocker
  • 1/2 dl vatten
  • 1 tsk röd chilifrukt finhackad

Gör så här

  1. Lägg gelantinebladet i kallt vatten.

  2. Blanda limeskal och -saft med florsocker, vaniljsocker och yoghurt.

  3. Vispa äggvitan till fast, krämig konsistens, tillsätt strösockret sakta mot slutet.

  4. Vispa grädden till fast skum.

  5. Ta upp gelatinen och smält den försiktigt i en liten kastrull på spisen. Ta från spisplattan och vänd lite av yoghurtblandningen i gelantinen. Vänd denna blandning i resten av yoghurtblandningen.

  6. Vänd sedan ner grädden och till sist marängmassan. Blanda väl men rör inte för mycket.

  7. Låt stelna minst 2 timmar i kylen.

  8. Koka ihop socker och vatten tills det får en simmig konsistens.

  9. Tillsätt den finhackade chilin.

  10. Skär bort skal och rotstocken från ananasen. Skiva den tunnt.

  11. Lägg upp på tallrikar, ringla över chilisirap. Servera yoghurtmoussen intill.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.