Bild på Äppelkompott med kanelströssel

Äppelkompott med kanelströssel

Lindahls mejeri, www.lindahlsmejeri.com
tors, 2010-04-22 23:58

Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt.

Variera: Prova med rabarberkompott eller rårörda hallon när det är säsong för det.

Receptet ger

4
portioner

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Äppelkompott:

Ingrediens

  • 4 små svenska äpplen
  • mald ingefära och kardemumma efter smak
  • 1/2 dl vatten

Rubrik

  • Kanelströssel:

Ingrediens

  • 1 - ½ msk smulade Bran flakes
  • 1 msk havregryn
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 krm mald kanel
  • 8 sötmandlar strimlade / grovhackade

Rubrik

  • Yoghurttopping:

Ingrediens

  • 3 dl Lindahls Yoghurt
  • 3/4 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Äppelkompotten: Skala, kärna ur och hacka äpplena i centimeterstora kuber. Koka på svag värme i lite vatten. Strö över lite ingefära och kardemumma. Äpplena smälter på 5 min. Låt svalna.

  3. Blanda de torra ingredienserna och smula ner margarinet. Gör smulorna stora eller små genom att anpassa mängden margarin.
    Lägg smulorna intill varandra på ett bakplåtspapper och grädda ca. 7min. 225 grader. Låt svalna på plåten.

  4. Blanda Lindahls yoghurt med vaniljsocker. Låt stå i kylen tills serveringen.

  5. Ta fram två ofärgade glas som rymmer drygt 2 dl.

  6. Skeda i äppelkompotten i botten av glasen.

  7. Fortsätt med Lindahls yoghurt.

  8. Strö över kanelströssel.

  9. Servera.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.