Bild på Äppelpajscotta

Äppelpajscotta

My Kitchen Stories, mykitchenstories.se
tis, 2016-09-06 12:09

Bakverkshybrider blir ofta en underbar smaksensation och den här pannacotta äppelpajen är inget undantag! Digestivebotten ger ett härligt crunch mot den lena pannacottafyllningen som kryddats med de klassiska äppelpajskryddorna kardemumma och kanel.

Receptet ger

4
portioner

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Digestivebotten

Ingrediens

  • 10 st digestivekex
  • 50 gram smör

Gör så här

  1. Smält smöret

  2. Krossa kexen i mixer till fina smulor och blanda ner i smöret

  3. Fördela kexsmuloran i fyra portionsformar. Låt stå i kylskåpet medan du förbereder fyllningen.

Rubrik

  • Ingredienser (fyllning)

Ingrediens

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 tsk agar pulver alt. 1,5 dl gelésocker multi, uteslut då strösockret
  • 3 msk strösocker
  • 1 krm äkta vaniljpulver
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 0,5 tsk malen kardemumma

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienser till fyllningen i en kastrull. Vispa lite lätt för hand så att allt blandas och koka sedan upp under fortsatt vispning.

  2. Dra bort kastrullen från värmen när fyllningen börjat koka och fördela den i portionsformarna. Låt stelna i kylskåpet medan du förbereder äppelskivorna.

Rubrik

  • Ingredienser karamelliserade äppelskivor

Ingrediens

  • 1 st syrligt äpple
  • 50 gram smör
  • 0,75 dl florsocker

Gör så här

  1. Dela äpplet i två, kärna ur, behåll skalet och skiva i 0,5 cm tunna skivor.

  2. Lägg smör och florsocker i en stekpanna och värm upp på hög värme. Rör om i stekpannan tills det börjar få en fin gyllene färg. Ha i äppelskivorna och rör om hela tiden tills äpplena blivit mjuka

  3. Ta ut en äppelskiva i taget och låt rinna av på lite hushållspapper. Fördela sedan skivorna i portionsformarna.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.