Bild på Bär- och vaniljtiramisu

Bär- och vaniljtiramisu

Oatly, www.oatly.se
tis, 2010-05-11 20:19

Receptet ger

4
portioner

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 3 - 4 dl Oatly vaniljsås
  • 100 g hallon
  • 4 st höga glas
  • 12 st savioardikex
  • 1 dl vatten
  • 1 msk fruktlikör
  • 100 g jordgubbar
  • 75 g strösocker

Gör så här

  1. 1. Rensa bären och lägg dem i en kastrull, dela jordgubbarna i mindre bitar.

    2. Tillsätt vattnet och socker. Låt koka upp snabbt och rör om en gång.

    3. Sila av vätskan och ta i likören.

    4. Vispa vaniljsåsen medan vätskan svalnar något.

    5. Doppa hälften av kexet i bärvätskan och placera tre i varje glas stående utmed glasets vägg.

    6. Fördela frukten i botten och toppa med vaniljsåsen, som bör täcka kexet helt.

    7. Sikta på kakao och låt vila ett par timmar innan servering. Ätes med sked.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.