Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Bär- och vaniljtiramisu
Fri från
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Räcker till 4 portioner
Räcker till...
4 portioner
Recepttyp
Desserter
Näringsvärde
Mjölk & laktosfritt
Ingredienser
Så gör du
- 3 - 4 dl Oatly vaniljsås
- 100 g hallon
- 4 st höga glas
- 12 st savioardikex
- 1 dl vatten
- 1 msk fruktlikör
- 100 g jordgubbar
- 75 g strösocker
1. Rensa bären och lägg dem i en kastrull, dela jordgubbarna i mindre bitar.
2. Tillsätt vattnet och socker. Låt koka upp snabbt och rör om en gång.
3. Sila av vätskan och ta i likören.
4. Vispa vaniljsåsen medan vätskan svalnar något.
5. Doppa hälften av kexet i bärvätskan och placera tre i varje glas stående utmed glasets vägg.
6. Fördela frukten i botten och toppa med vaniljsåsen, som bör täcka kexet helt.
7. Sikta på kakao och låt vila ett par timmar innan servering. Ätes med sked.