Bild på Bär under yoghurttäcke

Bär under yoghurttäcke

Lindahls mejeri, www.lindahlsmejeri.com
tors, 2010-04-22 23:18

Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt.

Serveringstips: Jordgubbarna och björnbären kan bytas mot ex. hallon, melon, hjortron etc. Frysta bär går bra, se bara till att de får tina så att det mesta av vattnet har runnit av.

Receptet ger

4
portioner

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 3 dl Lindahls Yoghurt
  • 200 gr bär tex björnbär och jordgubbar
  • 2 msk råsocker

Gör så här

  1. Fyll ugnsfasta portionsskålar med bären (skär ned jordgubbarna så att de matchar björnbärens storlek).

  2. Täck bären med Lindahls yoghurt, lämna tomt de sista ca 5 mm upp till kanten.

  3. Strö över råsocher (dosera efter sockerbehov, ju mer desto ”knäckigare”).

  4. Sätt in skålarna i ugnen på plåt strax under grillelementet som är satt på högsta värme.

  5. Ta ut dem efter 1-2 min då täcket har blivit ljusbrunt med några få inslag av mörkare fläckar.

  6. Färdig att servera.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.