Bild på Bavaroise på yoghurt

Bavaroise på yoghurt

Lindahls mejeri, www.lindahlsmejeri.com
tors, 2010-04-22 10:14

Serveringstips: garnera med 1 msk blåbär eller annan frukt eller bär.

Gjord med Turkisk eller Grekisk Yoghurt

Receptet ger

6
portioner

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 2 dl Lindahls Yoghurt
  • 1/2 vaniljstång
  • 2 gelatinblad
  • 2 äggulor
  • 3/4 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 6 tsk lemon curd

Gör så här

  1. Blanda vanilj och Lindahls yoghurt i en kastrull.
    Vispa äggulor och socker.

  2. Lös gelatinbladen i kallt vatten.

  3. Blanda äggsmeten och Lindahls yoghurt till en krämig sås, koka ej!

  4. Blanda i gelatinet, låt svalna.

  5. Vispa grädden hårt och blanda i smeten.

  6. Lägg 1 tsk lemon curd i en portionskopp eller 6 tsk i en form.

  7. Häll på yoghurtblandningen, ställ kallt 2 timmar.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.