Bild på Biskviglass

Biskviglass

Dr. Oetker, www.oetker.se
tors, 2012-08-09 10:35

Ett recept på en genväg till len vaniljglass med crunch från karameliserade nötter och krossade biskvier. Man behöver inte göra det så svårt!

Receptet ger

ca 6-8
portioner

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 100 g biskvier
  • 1 l vaniljglass
  • 2 msk socker
  • 1 påse Dr. Oetker mandelspån (50 g)
  • chokladsås

Gör så här

  1. Lägg biskvierna i en fryspåse och krossa dem till smulor.

  2. Blanda samman glassen med biskvismulorna och lägg in i frysen igen.

  3. Smält sockret i en torr stekpanna och tillsätt mandelspånen under omrörning. Lägg de karameliserade mandlarna på ett bakpapper och låt dem svalna.

  4. Lägg upp glassen i portionsskålar och garnera med chokladsås och karamelliserade mandlar.

  5. Servera gärna tillsammans med valfria bär t.ex blåbär eller hallon.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.