Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Biskviglass
Ett recept på en genväg till len vaniljglass med crunch från karameliserade nötter och krossade biskvier. Man behöver inte göra det så svårt!
Räcker till ca 6-8 portioner
Räcker till...
ca 6-8 portioner
Ingredienser
Så gör du
- 100 g biskvier
- 1 l vaniljglass
- 2 msk socker
- 1 påse Dr. Oetker mandelspån (50 g)
- chokladsås
Lägg biskvierna i en fryspåse och krossa dem till smulor.
Blanda samman glassen med biskvismulorna och lägg in i frysen igen.
Smält sockret i en torr stekpanna och tillsätt mandelspånen under omrörning. Lägg de karameliserade mandlarna på ett bakpapper och låt dem svalna.
Lägg upp glassen i portionsskålar och garnera med chokladsås och karamelliserade mandlar.
Servera gärna tillsammans med valfria bär t.ex blåbär eller hallon.