Bild på Choklad- & nougatfrestelser

Choklad- & nougatfrestelser

Odense, www.odense-marcipan.se
mån, 2010-05-31 15:07

Receptet ger

6
portioner

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 100 g smör
  • 125 g Odense mörk choklad (55% eller 70%)
  • 4 st äggulor
  • 4 st äggvitor
  • 40 g socker
  • 20 g vetemjöl
  • Odense nougatsås

Gör så här

  1. 1. Smält smör och hackad choklad på svag värme.

    2. Vispa äggulor och socker luftigt och skummigt. Rör i mjöl och därefter avkylt chokladsmör i äggmassan.

    3. Vispa äggvitorna fasta och vänd dem försiktigt i smeten.

    4. Fördela degen i 6 välsmorda portionsformar och baka dem ca 7 min. i 220 °C.

    5. Vänd försiktigt de bakade chokladkakorna på tallrikar. Dekorera och servera direkt tillsammans med vispgrädde eller glass samt Odense nougatsås.

Det var väldigt rolig att

Det var väldigt rolig att baka! Går snabbt och är enkelt!

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.