Bild på Choklad och kaffeglasstårta
Bild på Choklad och kaffeglasstårta

Choklad och kaffeglasstårta

cookiesandsweets.se, cookiesandsweets.se
tis, 2016-01-05 23:04

Glasstårta. Så klart mycket lyxigare och godare än bara glass. Mina barn älskar denna glasstårta och under en lång period hade jag glömt bort att baka den för ni förstår denna ska bakas. Tills en dag när dottern påminde mig.

Det är en seg mandelmarängbotten och lyxig Daim och kaffe glass. Gudomlig!

 

Detta är en jättegod radiokaka som passar jättebra till hallonsaft.

Receptet ger

8
bitar

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Ingredienser marängbotten:

Ingrediens

  • 3 st äggvotor
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 dl mandel malen eller mandelmjöl

Rubrik

  • Ingredienser glass:

Ingrediens

  • 3 st äggulor
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 dl kaffe brygd ljummet
  • 2 st dubbeldaim hackat
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Klä botten och sidorna på en rundform med löstagbara kanter. Sätt ugnen på 150º.

  2. Vispa ägvitorna till hård skum. Tillsätt socker lite i taget under fortsatt vispning. Vänd ner mandeln i marängen.

  3. Häll marängen i formen, slät till ytan. Grädda i nedersta delen av ugnen för ca 50-50 minuter.

    Låt marängen svalna medan du förbereder glassen.

  4. Finhacka Daim och blanda i kaffe. Vispa äggulor och socker. Vispa grädden för sig. Blanda allt och häll i formen över den svalna marängen.

  5. Ställ i frysen i minst 3 timmar eller tills den har blivit klar.

  6. Jag har endast gjort glasstårtan med Daim, kolakrokanten passar super bra i glassen och ihop med den sega mandelmarängen. Det ska väl fungera med annan typ av choklad, den man själv gillar.

  7. Ta fram glasstårtan ca 30 minuter innan serveringen.

ypperligt smarrig

ypperligt smarrig

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.