Bild på Chokladmousse

Chokladmousse

Lindahls mejeri, www.lindahlsmejeri.com
tis, 2010-04-20 10:55

Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt

Serveringstips: Ersätt en del av vattnet med starkt kaffe, konjak eller likör.
Serveras med en klick grädde och garneras med en bit mörk choklad.

 

Receptet ger

4
portioner

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 2 dl Lindahls Yoghurt
  • 2 äggulor
  • 1 vaniljstång (alternativt 2 tsk vaniljsocker)
  • 2 msk vatten
  • 100 gram mörk choklad (minst 70% kakaohalt)

Gör så här

  1. Skrapa ur vaniljstången. Vispa vaniljmärgen med äggulorna och vattnet på svag spisvärme eller vattenbad tills smeten börjar tjockna. Den skall inte bli fast (kokas).

  2. Ta upp skålen ur vattnet och slå de vispade äggulorna i en matberedare eller en bunke. Vispa tills blandningen har svalnat.

  3. Hacka chokladen, ställ in den i mikrovågsugnen och låt den smälta till högst 55 grader.

  4. Blanda först ner 1/3 av Lindahls yoghurt i den smälta chokladen. Blanda sedan ner äggvispet och resten av yoghurten.

  5. Häll upp i serveringsskålar och ställ i kylen över natten.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.