Bild på Chokladmousse med marinerade bär

Chokladmousse med marinerade bär

Lindahls mejeri, www.lindahlsmejeri.com
ons, 2010-04-21 15:04

Serveringstips:
Serveras i ett glas med moussen i botten och de kryddkokta bären ovanpå kalla bär. Garnera med lite hyvlad vit choklad på toppen.

Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt

Receptet ger

4
portioner

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Mousse

Ingrediens

  • 3 dl Lindahls Yoghurt
  • 150 gr vit choklad
  • 1 ägg, rumstempererat
  • 2 lime

Rubrik

  • Kryddkokta bär

Ingrediens

  • 300 gr blandade bär
  • 1 dl socker (eller efter behag)
  • 1 vaniljstång
  • 3 stjärnanis
  • 10 svartpepparkorn
  • 1/2 dl vatten eller vitvin

Gör så här

  1. Mousse:
    Tvätta limen noga. Riv sedan av skalet på limen till fina strimlor på ett rivjärn. Se till att bara det gröna av skalet kommer med. Pressa sedan juicen ur limefrukterna.

  2. Smält chokladen i en mikrovågsugn eller vattenbad, se till att den inte
    blir varmare än 50 grader. Spara lite av chokladen till att hyvla som garnering.

  3. Blanda ner ägget i den smälta chokladen.

  4. Vänd ner limeraspet och juice i Lindahls yoghurt och därefter choklad-/äggblandningen. Blanda noga.

  5. Moussen är klar men skall stå några timmar i kylen så att alla smaker kommer fram. Moussen kan göras dagen innan den skall serveras.

  6. Marinerade bär;
    Dela vaniljstången och skrapa ur innanmätet. Värm vaniljstången och
    -märg i vitvinet, resp vattnet tillsammans med pepper och stjärnanis.

  7. Låt sjuda en minut och dra från värmen. Låt vila tio minuter och plocka sedan bort pepparkornen, anis och vaniljstången.

  8. Tillsätt bären, värm försiktig tills bären börjar safta sig. Låt svalna. Detta kan göras dagen innan så att alla smaker kommer fram.

Oj! Yummy

Oj! Yummy

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.