Bild på Cookiesmousse

Cookiesmousse

BakeCake
ons, 2010-05-12 22:05

En len och helt underbar mousse, med bitar av hasselnötter och choklad. Bättre kan det inte bli!

Receptet ger

8
st
småglas

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g mjölkchoklad
  • 2 st äggulor
  • 50 g mörk choklad
  • 1/2 dl hasselnötter

Gör så här

  1. Vispa grädden hårt.

  2. Bryt mjölkchokladen i bitar och smält den i vattenbad eller i mikrovågsugn så att den precis blir mjuk. Rör sedan tills den smälter. Ljus choklad är extra värmekänslig.

  3. Rör ihop äggulorna i en stor skål.

  4. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning. 

  5. Rör i lite av grädden och sedan resten.

  6. Hacka den mörka chokladen och nötterna.

  7. Vänd försiktigt ner i moussen.

  8. Fyll små glas eller koppar. Låt moussen stelna i kylen minst 1 tim. 

  9. Garnera med lite hackad choklad, hallon och ev mynta. Tips! Går bra att förbereda. Står sig bra några timmar i kylen.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.