Bild på Crepes med Vaniljglass och Chocosauce
Bild på Crepes med Vaniljglass och Chocosauce
Bild på Crepes med Vaniljglass och Chocosauce

Crepes med Vaniljglass och Chocosauce

Dr. Oetker, www.oetker.se
tors, 2010-02-25 16:55

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 3 dl vetemjöl
  • 4 ägg
  • 1 msk socker
  • 1 krm salt
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl ramlösa
  • 1 dl matolja

Rubrik

  • Till servering:

Ingrediens

  • 50 g Dr. Oetker hackade hasselnötter
  • 0,75 dl socker
  • 1 dl apelsinsaft eller cointreau
  • 1 liter vaniljglass
  • Dr. Oetker Chocosauce

Gör så här

  1. Sikta mjölet i en skål och gör en fördjupning i mitten.

  2. Vispa ägg, socker, salt, mjölk och ramlösa och häll en del av det i fördjupningen.

  3. Rör försiktigt från mitten och ut och tillsätt försiktigt resten av äggblandningen.

    Låt smeten vila i 20-30 minuter.

  4. Värm oljan i en panna och häll sedan i lite av smeten. Grädda crêpsen gyllenbruna.

  5. Bryn sockret i en panna och tillsätt
    hasselnötterna under omrörning. Låt de karamelliserade hasselnötterna kylas av på ett bakpapper.

  6. Lägg en glasskula på varje crêpes och dekorera med chocosauce, samt cointreu eller apelsinsaft.
    Strö över hasselnötter och servera genast.

bra

bra

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.