Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(19)

Frasiga våfflor

Gyllenbruna jättefrasiga våfflor, mitt bästa recept! De här våfflorna är ren perfektion, de är så knapriga att kanterna känns som chips, och de mjuknar inte utan håller sig frasiga ända tills de kommer långt ner i magen :)

 

Bli min jäst

Vote
(19)

Fri från

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 5-7 st

Räcker till...

5-7 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 100 gram 100 gram smör
  • 3 dl grädde
  • 1-1½ dl vatten
  • 3½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker Kan uteslutas
  • Smält smöret och låt det svalna.

    Rör samman grädden, vattnet, mjölet och bakpulvret.

    Rör tills det blir en jämn smet. Tillsätt det avsvalnade smöret.

    Värm upp våffeljärnet och smörj det med lite flytande margarin, använd gärna en pensel.

    Grädda våfflorna gyllenbruna.

    Servera med tillbehör som t ex glass, vispad grädde, sylt, färska bär.