Bild på Frasiga våfflor

Frasiga våfflor

Bli min jäst
mån, 2012-03-19 17:53

Gyllenbruna jättefrasiga våfflor, mitt bästa recept! De här våfflorna är ren perfektion, de är så knapriga att kanterna känns som chips, och de mjuknar inte utan håller sig frasiga ända tills de kommer långt ner i magen :)

 

Receptet ger

5-7
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 100 gram 100 gram smör
  • 3 dl grädde
  • 1-1½ dl vatten
  • dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker Kan uteslutas

Gör så här

  1. Smält smöret och låt det svalna.

    Rör samman grädden, vattnet, mjölet och bakpulvret.

    Rör tills det blir en jämn smet. Tillsätt det avsvalnade smöret.

     

    Värm upp våffeljärnet och smörj det med lite flytande margarin, använd gärna en pensel.

    Grädda våfflorna gyllenbruna.

    Servera med tillbehör som t ex glass, vispad grädde, sylt, färska bär.

De var bra

De var bra

Bra!:)

Bra!:)

mycket bra beskrivning :)

mycket bra beskrivning :)

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.