Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Frasvåfflor med grädde
Räcker till 10-12 laggar
Räcker till...
10-12 laggar
Recepttyp
Desserter
Pannkakor och våfflor
Ingredienser
Så gör du
- 3 dl vispgrädde
- 50 g smör alt 0,5 dl flytande margarin
- 3 dl Kungsörnen Kärnvetemjöl eller siktat Dinkelvetemjöl
- 2 dl kallt vatten
Vispa grädden tjock. Smält smöret och låt det svalna.
Blanda mjöl och vatten till en jämn smet. Blanda i grädden och matfettet.
Hetta upp ett våffeljärn. Pensla med lite smält matfett vid första laggen, särskilt väl om järnet är nytt. Lägg på ¾-1 dl smet till varje lagg, mer eller mindre beroende på våffeljärnets storlek.
Grädda våfflorna i hett våffeljärn tills de fått fin färg. Lägg de nygräddade våfflorna på galler. Servera dem så nygräddade som möjligt.