Bild på Frasvåfflor med grädde

Frasvåfflor med grädde

Kungsörnen, www.kungsornen.se
tis, 2010-04-13 07:20

Receptet ger

10-12
laggar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 3 dl vispgrädde
  • 50 g smör alt 0,5 dl flytande margarin
  • 3 dl Kungsörnen Kärnvetemjöl eller siktat Dinkelvetemjöl
  • 2 dl kallt vatten

Gör så här

  1. Vispa grädden tjock. Smält smöret och låt det svalna.

  2. Blanda mjöl och vatten till en jämn smet. Blanda i grädden och matfettet.

  3. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla med lite smält matfett vid första laggen, särskilt väl om järnet är nytt. Lägg på ¾-1 dl smet till varje lagg, mer eller mindre beroende på våffeljärnets storlek.

  4. Grädda våfflorna i hett våffeljärn tills de fått fin färg. Lägg de nygräddade våfflorna på galler. Servera dem så nygräddade som möjligt.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.